0
Bagte kyllingelår med kartoffelsalat på rygeost med nye radiser

Bagte kyllingelår med kartoffelsalat på rygeost med nye radiser

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

kyllingelår
5 min.
Bag kyllingen

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft med overvarme.

Kom kyllingen i et ildfast fad, og krydr den godt med salt og peber.

Bag kyllingen i ca. 25 min., indtil den har fået godt med farve og benet sidder løst til kødet. 

radiserkinakålbladbeder
10 min.
Hak grøntsagerne

Snit kålen og bladbederne i tynde strimler, og radiserne i tynde skiver.

Kom det hele i en stor skål, krydr med salt, vend det hele godt rundt, og gem det til senere.

Fynsk Rygeost  - fra Gundestrup Mejeri
20 min.
Lav rygeostdressingen

Kom rygeosten i en skål, og bland den med vand, indtil den får en cremet konsistens. Smag til med salt og peber.

25 min.
Lav kartoffelsalaten

Skær kartoflerne i grove stykker, og bland dem med grøntsagerne og rygeosten.

30 min.
Anretning

Servér kyllingen med kartoffelsalaten. 

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Bonusinfo

Bladbeder kaldes også mangold eller sølvbeder og de er i familie med spinat, rødbeder, mælder og sukkerroer. De er rige på blandt andet fibre, jern og betacaroten og indeholder ligesom spinat og rabarber oxalsyre.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
418 kcal
Fedt:
13,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,2 g
Kulhydrat:
38,1 g
heraf sukkerarter:
7,4 g
Kostfibre:
5,5 g
Protein:
34,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?