0

Cajunkylling med nye majs og en frisk crunchitasalat

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingebrystcajun krydderi
1 min.
Krydr kødet

Skær kyllingen i mundrette stykker og overfør til et ildfast fad med krydderiblandingen og krydr med salt og peber. Gem til senere.

bagekartofler
5 min.
Bag kartoflerne

Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i stave, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1 tsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

majs
10 min.
Kog majsene

Sæt en gryde med saltet vand over at koge. Pil skrællen af majsene og kog dem i 5 min. Hæld vandet fra.

tomateragurk
15 min.
Lav salaten

Bland 1/2 spsk. olivenolie, 1 spsk. balsamico og ½ tsk. sennep pr. person, og lidt salt i en stor skål.

Hak agurken og tomaterne i små stykker og vend i dressingen. Smag til med salt og peber.

Pil bladene fra stokken på salaten, riv dem i mundrette stykker og vend dem i salaten.

25 min.
Bag kyllingen

Kom kyllingen i ovnen og bag den i ca. 5 min., indtil den lige netop er gennemstegt.

30 min.
Anretning

Servér kyllingen med majsen, salaten og kartoflerne.

Bonusinfo

Cajun krydderiet indeholder:

20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt

Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?