Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Skær kyllingen i mundrette stykker og overfør til et ildfast fad med krydderiblandingen og krydr med salt og peber. Gem til senere.
Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær kartoflerne i stave, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1 tsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Sæt en gryde med saltet vand over at koge. Pil skrællen af majsene og kog dem i 5 min. Hæld vandet fra.
Bland 1/2 spsk. olivenolie, 1 spsk. balsamico og ½ tsk. sennep pr. person, og lidt salt i en stor skål.
Hak agurken og tomaterne i små stykker og vend i dressingen. Smag til med salt og peber.
Pil bladene fra stokken på salaten, riv dem i mundrette stykker og vend dem i salaten.
Kom kyllingen i ovnen og bag den i ca. 5 min., indtil den lige netop er gennemstegt.
Servér kyllingen med majsen, salaten og kartoflerne.
Cajun krydderiet indeholder:
20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt
Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.
Crunchita-salat er en super sprød og crisp krydsning af Romaine- og icebergsalat.
Kundekommentarer ()