Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft.
Krydr kyllingen godt med salt og peber på alle sider.
Skær fenniklen og kartoflerne i tern. Halvér tomaterne og skær løgene og champignonerne i mundrette stykker.
Overfør det hele til en bradepande.
Krydr grøntsagerne med krydderiblandingen, salt, peber og 1 spsk. olie pr. person.
Vend hele godt rundt, læg kyllingelårene henover og bag retten i ca. 30 minutter, indtil benene sidder løst på kyllingekødet.
Rør rundt i retten undervejs.
Servér retten direkte fra ovnen.
Herbes de Provence er en klassisk blanding af krydderurter der anvendes på tværs af lande ved Middelhavet. Det er ofte brugt i supper, gryderetter eller til fiskeretter, såsom bouillabaisse. Herbes de Provence opstod i Provence-regionen i Frankrig, men dens mangfoldige smag har gjort den til en byggesten i mange køkkener.
Kundekommentarer ()