0
Provencialsk bagte kyllingelår med svampe, nye løg og tomater

Provencialsk bagte kyllingelår med svampe, nye løg og tomater

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
50 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingelår
1 min.
Krydr kyllingen

Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft.

Krydr kyllingen godt med salt og peber på alle sider.

champignonsløgFennikelbagekartoflercherry- eller blommetomater
5 min.
Forbered grøntsagerne

Skær fenniklen og kartoflerne i tern. Halvér tomaterne og skær løgene og champignonerne i mundrette stykker.

Overfør det hele til en bradepande.

20 min.
Bag grøntsagerne

Krydr grøntsagerne med krydderiblandingen, salt, peber og 1 spsk. olie pr. person.

Vend hele godt rundt, læg kyllingelårene henover og bag retten i ca. 30 minutter, indtil benene sidder løst på kyllingekødet.

Rør rundt i retten undervejs.

50 min.
Anretning

Servér retten direkte fra ovnen.

Bonusinfo

Herbes de Provence indeholder:

  • Rosmarin
  • timian
  • oregano
  • sar
  • bønneurt
  • basilikum
  • laurbærblade. 

Herbes de Provence er en klassisk blanding af krydderurter der anvendes på tværs af lande ved Middelhavet. Det er ofte brugt i supper, gryderetter eller til fiskeretter, såsom bouillabaisse. Herbes de Provence opstod i Provence-regionen i Frankrig, men dens mangfoldige smag har gjort den til en byggesten i mange køkkener. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
548 kcal
Fedt:
26,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,8 g
Kulhydrat:
44 g
heraf sukkerarter:
7,5 g
Kostfibre:
7,3 g
Protein:
29,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?