0
Provencialsk bagte kyllingelår med svampe, nye løg og tomater

Provencialsk bagte kyllingelår med svampe, nye løg og tomater

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
50 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingelår
1 min.
Krydr kyllingen

Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft.

Krydr kyllingen godt med salt og peber på alle sider.

champignonsløgFennikelbagekartoflercherry- eller blommetomater
5 min.
Forbered grøntsagerne

Skær fenniklen og kartoflerne i tern. Halvér tomaterne og skær løgene og champignonerne i mundrette stykker.

Overfør det hele til en bradepande.

20 min.
Bag grøntsagerne

Krydr grøntsagerne med krydderiblandingen, salt, peber og 1 spsk. olie pr. person.

Vend hele godt rundt, læg kyllingelårene henover og bag retten i ca. 30 minutter, indtil benene sidder løst på kyllingekødet.

Rør rundt i retten undervejs.

50 min.
Anretning

Servér retten direkte fra ovnen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Herbes de Provence indeholder:

  • Rosmarin
  • timian
  • oregano
  • sar
  • bønneurt
  • basilikum
  • laurbærblade. 

Herbes de Provence er en klassisk blanding af krydderurter der anvendes på tværs af lande ved Middelhavet. Det er ofte brugt i supper, gryderetter eller til fiskeretter, såsom bouillabaisse. Herbes de Provence opstod i Provence-regionen i Frankrig, men dens mangfoldige smag har gjort den til en byggesten i mange køkkener. 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
548 kcal
Fedt:
26,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,8 g
Kulhydrat:
44 g
heraf sukkerarter:
7,5 g
Kostfibre:
7,3 g
Protein:
29,6 g