0
Bagte kyllingelår med tomater, spinat og en frisk dildsalat

Bagte kyllingelår med tomater, spinat og en frisk dildsalat

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Indstil ovnen på 200 varmluft.

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

hvidløgløgspinatcherry- eller blommetomater
5 min.
Steg grøntsagerne

Varm en gryde eller pande op, der kan tåle at komme i ovnen op ved middelhøj varme.

Skær løgene i kvarte og pil hvidløgene uden at hakke dem (gem lidt hvidløg til salatvinaigretten). Steg løgene i 1/2 spsk. olie pr. person i et par min., indtil de får lidt farve. Vend løgene og tilsæt tomaterne og spinaten. Rør det lidt rundt, indtil spinaten er faldet lidt sammen. 

kyllingelår
15 min.
Bag kyllingen

Læg kyllingen henover de stegte grøntsager med skindsiden opad og krydr godt med salt og peber.

Bag retten i ca. 25 min., indtil kyllingeskindet har fået en gylden og sprød overflade.

dild
20 min.
Rør dressingen

Hak dilden groft ned i en stor skål og tilsæt 1/2 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. eddike og ½ tsk. sennep pr. person, og lidt salt og peber i en skål.

crunchita salat
25 min.
Lav salaten

Pil bladene fra hinanden på salaten og vend dem med dressingen lige før servering.

40 min.
Anretning

Servér kyllingeretten med kartoflerne og salaten.

Bonusinfo

Crunchita-salat er en super sprød og crisp krydsning af Romaine- og icebergsalat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?