0
Bagte kyllingevinger over urtespelt med saltet yoghurt

Bagte kyllingevinger over urtespelt med saltet yoghurt

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Hopballe Mølle kylling, vingerhvidløg
1 min.
Krydr kyllingen

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Spred kyllingen ud på bagepladen, og krydr med revet hvidløg, salt og peber.

Bag kyllingen i ca. 15 min. før servering, så den får godt med farve og er gennemstegt.

speltkerner
3 min.
Kog spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., indtil den er mør.

mynteglaskålsquashagurkerrødløgpalmekål
5 min.
Hak grøntsagerne

Snit glaskål, squash, agurk, rødløg, palmekål og mynteblade rigtig fint, og overfør det hele til en stor skål.

græsk yoghurt, 10%
20 min.
Krydr yoghurten

Hæld yoghurten i en skål, tilsæt vand og rør rundt (ved 1 dl græsk yoghurt 10%, tilsættes 0,5 dl vand), og krydr med salt og peber.

25 min.
Bland urtespelten

Dræn spelten for vand, og tilsæt den til grøntsagerne.

Tilsæt 0,75 spsk. olivenolie pr. person, vend godt rundt, og smag til med eddike, salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér kyllingen med urtespelten og den saltede yoghurt.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
587 kcal
Fedt:
32,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,79 g
Kulhydrat:
33,7 g
heraf sukkerarter:
5,34 g
Kostfibre:
11 g
Protein:
34,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?