0

Bagte nye gulerødder med citron og honning (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skær toppen af gulerødderne, men bevar 3 cm af det grønne. Skrub dem grundigt og halver dem en gang på langs. Kom dem i et lille ildfast fad sammen med revet citronskal, citronsaft, honning, olie, salt og peber. Bland det godt rundt til honningen er opløst og sæt så fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min. til rødderne er gyldne og sprøde i enderne, men stadig har et godt bid. Drys gerne med lidt friskstrimlet ramsløg eller purløg, hvis du har, og server dem til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.