Skær toppen af gulerødderne, men bevar 3 cm af det grønne. Skrub dem godt med en børste, skær dem i kvarte på langs og vend dem med olie, salt og peber. Bred dem ud på en bageplade og bag ved 200 grader i 15-20 min. til de er møre med bid. Kom rosinerne i en lille skål, overhæld med kogende vand og lad dem trække 5 min. Skyl spinaten, fjern grove stilke og skær bladene i brede strimler. Snit baconen i ½ cm brede stykker på tværs af skiverne. Rist den gylden på en tør pande og dryp af på køkkenrulle. Rens panden, men behold 2 spsk. af fedtet til toppingen. Hak løg og hvidløg fint. Varm baconfedtet op på panden og rist løg og hvidløg deri. Kom 3 spsk. vand, citronsaft og sukker ved og lad det simre 1 min. under omrøring til væden er kogt væk. Rør spinat, bacon og drænede rosiner i, varm igennem ½-1 min. - spinaten må ikke nå at falde helt sammen - og smag til. Fordel toppingen over de bagte, anrettede gulerødder og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.
Kundekommentarer ()