0

Bagte pastinakker på grøn salat med tomater, forårsløg, oliven og tør ost (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skræl pastinakkerne og skær dem i stave på langs. Vend dem med lidt olie, salt og peber og bag dem møre og let gyldne ved 200 grader i ca. 25 min. Pisk 3 spsk. olivenolie, honning, balsamico, salt og peber sammen, smag til og vend de varme pastinakker i dressingen. Lad dem marinere 10 min, mens resten forberedes. Skyl salaten godt, slyng den tør og bræk i mundrette bidder. Skær tomaterne i kvarte og snit forårsløgene tyndt. Bred salaten ud på et flot fladt fad og fordel pastinakkerne på midten. Drys med tomater, forårsløg og oliven og høvl flager af den tørre ost henover. Server straks til fx svinekød, lam eller okse.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?