0

Bagte rødbeder med granatæble, gorgonzola, nødder og tørret frugt

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skrub rødbederne og pak dem enkeltvis i stanniol og bag dem møre ved 200 grader i 35-35 min. afhængigt af størrelse.

Rist nødderne med i ovnen til hinderne er næsten sorte og nøddekernerne flot gyldne - 8-10 min.

Lad dem køle af på køkkenrulle, og gnid dem af i et rent viskestykke.

Halver granatæblet og bank kernerne ud med en tung træske.

Snit løget i tynde skiver.

Gnid skallen af de bagte rødbeder og lad dem køle lidt af. Skær dem i skiver og taglæg dem flot på et fladt fad.

Pisk olie, balsamico, honning, salt og peber sammen og smag til og dryp dressingen over rødbederne. Fordel løgene ovenpå, læg små klumper af gorgonzola ovenpå og top med granatæble (se video ovenover), tøret frugt og hasselnødder.

Slut gerne af med et grønt drys af hakkede krydderurter.

Server som tilbehør til stegt kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?