0

Bagte sellerifingre med æble, rødløg og timiancroutoner (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skræl sellerien og skær den i fingertykke stænger. Vend dem med 2 spsk. olie, salt og peber og bag dem møre ved 200 grader i ca. 20 min. Skær skorpen af brødskiverne, del krummen i tern og vend dem med 2 spsk. olie, timian, salt og peber. Bred dem ud på en bradepande og rist dem gyldne i ovnen, samtidig med sellerien, 7-10 min. Skær imens æblerne i små tern og hak løget meget fint. Pisk en dressing af 3 spsk. olie, eddike, honning, salt og peber, smag til og vend æbletern og hakket rødløg i. Anret de varme selleristænger på et fladt fad, fordel dressingen over og drys med croutonerne. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.