0
Bagte spætter med stegte gnocchi, persillepesto og nye violette spidskål

Bagte spætter med stegte gnocchi, persillepesto og nye violette spidskål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hele flåede rødspætter
1 min.
Bag fisken

Indstil ovnen på 200 grader varmluft.

Dæk en bradepande med bagepapir, og læg fisken henover.

Krydr godt med salt, og bag fisken i ca. 20 min., indtil kødet begynder at løsne sig fra benene.

rødt spidskål
5 min.
Bag kålen

Dæk en anden bradepande med bagepapir. 

Flæk kålen i 1/8, og spred dem ud på bagepladen. Vend dem med 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber.

Bag kålen i ca. 15 min, indtil den har fået lidt farve og er blevet mør.

hvidløgsolsikkekernerpersilleparmigiano reggiano (Parmesan)
15 min.
Lav pestoen

Skær parmesanen i mindre stykker, og kom den i et højt glas sammen med hvidløg, persilleblade, solsikkekerner, 2 spsk. vand pr. person og 1/2 tsk. olie pr. person.

Blend det hele med en stavblender, og smag til med salt og peber.

gnocchi
25 min.
Steg gnocchierne

Varm en pande op ved høj varme.

Når den er rygende varm, steges gnocchierne i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 1 min. på to sider.

Krydres med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér fisken med gnocchier, spidskål og pesto.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
598 kcal
Fedt:
28,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,5 g
Kulhydrat:
43,8 g
heraf sukkerarter:
4,9 g
Kostfibre:
6,4 g
Protein:
37,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?