0
Bagte spætter med stegte gnocchi, persillepesto og nye violette spidskål

Bagte spætter med stegte gnocchi, persillepesto og nye violette spidskål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
hele flåede rødspætter
1 min.
Bag fisken

Indstil ovnen på 200 grader varmluft.

Dæk en bradepande med bagepapir, og læg fisken henover.

Krydr godt med salt, og bag fisken i ca. 20 min., indtil kødet begynder at løsne sig fra benene.

rødt spidskål
5 min.
Bag kålen

Dæk en anden bradepande med bagepapir. 

Flæk kålen i 1/8, og spred dem ud på bagepladen. Vend dem med 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber.

Bag kålen i ca. 15 min, indtil den har fået lidt farve og er blevet mør.

hvidløgsolsikkekernerpersilleparmigiano reggiano (Parmesan)
15 min.
Lav pestoen

Skær parmesanen i mindre stykker, og kom den i et højt glas sammen med hvidløg, persilleblade, solsikkekerner, 2 spsk. vand pr. person og 1/2 tsk. olie pr. person.

Blend det hele med en stavblender, og smag til med salt og peber.

gnocchi
25 min.
Steg gnocchierne

Varm en pande op ved høj varme.

Når den er rygende varm, steges gnocchierne i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 1 min. på to sider.

Krydres med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér fisken med gnocchier, spidskål og pesto.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
598 kcal
Fedt:
28,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,5 g
Kulhydrat:
43,8 g
heraf sukkerarter:
4,9 g
Kostfibre:
6,4 g
Protein:
37,9 g