0

Bagte tomater fyldt med hjemmelavet pesto, brød og parmesan

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kom basilikummen, blade og stilke, i en foodprocessor sammen med 1 fed hvidløg, pinjekerner, parmesan, lidt citronsaft, salt og peber og kør det til en ensartet masse. Tilsæt ca. ¼ dl olivenolie og smag til. Skær toppen af tomaterne og udhul dem forsigtigt med en ske. Skær skorpen af brødet, kom det i en foodprocessor sammen med 2 fed hvidløg og kør det til ensartede brødkrummer. Kom halvdelen af pestoen og lidt olivenolie ved og kør 5 sekunder. Kom fyldet i tomaterne og bag dem ved 175°C i 15-20 min.

Top tomaterne op med friskrevet parmesan og bag yderligere 5-10 min. til osten er gylden.

Server straks, evt. med resten af pestoen til, til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.