0

Bagte tomater med feta og oliven (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skær tomaterne i kvarte og fjern blomsten. Smuldr rasp, presset hvidløg, oregano, salt og peber godt sammen og tryk de to skæreflader på tomaterne deri. Sæt dem med de raspede sider opad på en bageplade, dryp med en smule olie og bag dem ved 225°C i ca. 10 min. til de er let gyldne og sprøde. Sæt tomaterne på et fladt fad og drys smuldret feta og oliven over og imellem. Dryp med lidt balsamico og olie og server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.