0
Bahi Fisketacos
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
isingfiletsalt
1 min.
Fisken

Skær fisken i mundrette stykker, krydr stykkerne med salt på alle sider, og læg dem til side.

3 min.
Grøntsagerne

Skyl kålet grundigt, og hak det i fine strimler med en skarp kniv eller et mandolinjern. Vend det med lidt salt i en skål, og lad det trække lidt, så det mørner. 

Pil løget og skyl tomaterne, limefrugten, korianderen og chilien. Skær tomaterne i små stykker, chilien i tynde skiver (pas på med mængden - den er hot), og hak koriander og løg fint. Vend det hele i limesaften og 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber. 

20 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme, og vend fisken i 1 spsk. hvedemel pr. person. Når panden er rygende varm, steges fisken i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 30 sekunder på hver side og overføres efterfølgende til en tallerken. 

Majs tortillas
25 min.
Tortillas

Varm tortillas på en pande over middelhøj varme i ca. 30 sek. på hver side, overfør dem til et klæde, og pak dem godt ind, så de kan holde sig varme indtil servering. 

30 min.
Anretning

Anret dine tacos med fisk i bunden, rødkålet henover og toppet med tomatsalaten.

Bonusinfo

Vi bruger kun autentiske tortillas100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
 
Det afgørende for en god masa til tortilla er nemlig nixtamalisering. En ældgammel proces, hvor man koger tørrede majskerner i vand med en 1 procent opløsning af læsket kalk.
 
Dette er en metode benyttet i årtusinder af mayaerne og aztekerne der brugte og fortsat bruger læsket kalk til blødgøring af majs, en metode som kaldes nixtamalisering. Ved denne metode koges majsen i en opløsning af læsket kalk, hvorved den hårde ydre skal og hemicellulosen, som binder cellerne sammen, nedbrydes, så majsen nemmere kan formales og desuden får forbedrede ernæringsmæssige egenskaber.
 
Tortillas har været den vigtigste spise for fattige mexicanske bønder i årtusinder, hvor den læskede kalk får nogle helt andre og sundere næringsstoffer frem i majsen og samtidigt gør majskornene til at arbejde med. En masa-dej skal være elastisk, og det er kun muligt gennem nixtamalisering, som mayaerne og aztekerne skabte ved at tilsætte læsket kalk.
 
Der er masser af smag – overraskende meget faktisk ift. at vores tortillas kun indeholder majsmel, (specialimporteret masa harina fra Mexico) vand og salt – men der er en verden til forskel fra de pandekager man kan købe i supermarkedet og som oftest er baseret på hvede eller en blanding af hvede og majs.
Her er der nemlig en en dejlig autentisk smag af majs, og det betyder samtidig også at man kan krydre sine Tlayuda, Tortillas, Taco, Tostada, Enchilada, Fajita og Burrito og få masser af modspil fra selve tortillaen.
 
En anden fordel ved majsmel fremfor hvedemel er, at man oftest vil opleve en helt anden og behageligere mæthedsfornemmelse med rigtige majstortillas. De er meget alsidige – og så smager de altså bare bedre end en helt almindelig tortilla produceret på hvedemel. Det mener vi ihvertfald!
 
Bonusinfo:
Læsket kalk, kulekalk, tørlæsket kalk, calciumhydroxid eller kalciumhydroxid, Ca(OH)₂, er den kemiske forbindelse, der dannes, når man læsker brændt kalk ved at tilføre vand. Den brændte kalk bliver fremstillet ved at opvarme kalk, indtil al CO₂ er afgivet.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
512 kcal
Fedt:
17,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
0,4 g
Kulhydrat:
57,6 g
heraf sukkerarter:
9,9 g
Kostfibre:
6,8 g
Protein:
30,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?