Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 225 grader.
Kom fiskesauce i en skål sammen med samme mængde sukker, som der er fiskesauce.
Rør til alt sukkeret er opløst, tilsæt limesaft (brug saft fra 1/4 lime pr. pers.), og kom til sidst en lille smule presset hvidløg og chili i tynde skiver i dippingsaucen.
Smag på dippen, og tynd den med en smule vand efter smag! Lad den trække, til du skal spise.
Steg kødet på en meget varm pande i en smule neutral olie.
Krydr med salt og peber, krydderiblandingen og det sidste hvidløg, der er finthakket/presset, og tilsæt 1/2 tsk sukker eller honning pr. pers., når det er brunet grundigt af.
Lad det karamellisere let omkring kødet, rør sammen, sluk, og sæt til side.
Vend kødet med ca. 1 spsk. creme fraiche pr. pers. lige før servering.
Skræl gulerødder, og skær dem og agurk i fine strimler på et mandolinjern.
Pluk koriander (lad gerne det meste af stilkene sidde på), og skær resten af lime i både.
Bag baguettes i den 225 grader varme ovn i ca. 8-10 min.
Som vist på billedet.
Servér det sidste creme fraiche og gerne en god chilisauce (hvis du har) dertil.
Vietnamesisk Pho krydderiblanding indeholder:
50% urtebouillon, 10% fennikelfrø, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% stjerneanis, 5% kanel, 5% sort kardemomme, 5% nelliker.
Kommentarer og forslag til opskriften