0
Bahn mi med gris, agurk & Vietnamesisk dip
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Vietnamesisk

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

 

nam pla (fiskesauce)rød chililimehvidløg
1 min.
Vietnamesisk dippingsauce (nước chấm)

Tænd ovnen på 225 grader.

Kom fiskesauce i en skål sammen med samme mængde sukker, som der er fiskesauce.

Rør til alt sukkeret er opløst, tilsæt limesaft (brug saft fra 1/4 lime pr. pers.), og kom til sidst en lille smule presset hvidløg og chili i tynde skiver i dippingsaucen.

Smag på dippen, og tynd den med en smule vand efter smag! Lad den trække, til du skal spise. 

Hakket grisekødvietnamesisk Pho krydderihvidløgcreme fraiche 18%
10 min.
Kød

Steg kødet på en meget varm pande i en smule neutral olie.

Krydr med salt og peber, krydderiblandingen og det sidste hvidløg, der er finthakket/presset, og tilsæt 1/2 tsk sukker eller honning pr. pers., når det er brunet grundigt af.

Lad det karamellisere let omkring kødet, rør sammen, sluk, og sæt til side.

Vend kødet med ca. 1 spsk. creme fraiche pr. pers. lige før servering.

gulerødderlimekorianderagurk
20 min.
Fyld

Skræl gulerødder, og skær dem og agurk i fine strimler på et mandolinjern. 

Pluk koriander (lad gerne det meste af stilkene sidde på), og skær resten af lime i både. 

baguettes
35 min.
Baguettes

Bag baguettes i den 225 grader varme ovn i ca. 8-10 min.

40 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Servér det sidste creme fraiche og gerne en god chilisauce (hvis du har) dertil. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vietnamesisk Pho krydderiblanding indeholder:

50% urtebouillon, 10% fennikelfrø, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% stjerneanis, 5% kanel, 5% sort kardemomme, 5% nelliker.