Kød: Hak 1½ kviste rosmarin og hvidløg fint og bland det med balsamico, 2 spsk. olivenolie, salt og peber sammen til en marinade. Kom mørbraderne i en plastpose, hæld marinaden over og luk posen godt til. Ryst godt og lad kødet marinere på køl i min. 1 time, men gerne natten over. Steg eller grill mørbraden – centrumtemperaturen skal være 60-62°C for rosa stegt. Skær kødet i tynde skiver lige inden servering.
Rødløg: Pil løgene og halver dem. Rør honningen med 2 spsk. olivenolie, salt og peber og vend forsigtigt løgene heri. Bred dem ud på en bageplade i ét lag og bag dem ved 125°C i ca. 1 time til de er møre og bløde.
Sauce: Halver blommerne, fjern stenene og kom kødet i en foodprocessor. Kør det helt glat og sigt massen gennem en fintmasket si. Kom pureen i en kasserolle sammen med vin og sukker og lad saucen simre ved lav varme i ca. 10 min. Hak den sidste halve kvist rosmarin meget fint og rør den i saucen. Smag til med salt, peber og evt. sukker.
Server retten med ovnbagte kartofler og en god grøn salat med valnødder og soltørrede tranebær.
Kommentarer og forslag til opskriften