Denne burger er inspireret af den vietnamesiske Banh mi sandwich.
Der er rigeligt med kimchi-salat, så spis endelig ekstra ved siden af.
Vil du fermentere salaten, kan du fylde den på et skoldet glas, salte lidt ekstra, og lade den stå et par dage på køkkenbordet.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Snit kinakålen groft, drys med 1-2 tsk. salt, og lad den trække i en si i 5 min. Skyl, og klem vandet fra den.
Skræl gulerødderne, og skær halvdelen i julienne (eller riv dem groft) og resten til snacks, som du kan spise, mens du laver mad (eller når du vil).
Snit forårsløg fint, og gem lidt grønne toppe til servering.
Vend kinakål, gulerod og forårsløg sammen i en skål, drys med 1-2 tsk. sukker og 1/2-1 tsk. salt, og klem grøntsagerne sammen med hænderne, så de bliver "møre".
Vend kimchikrydderi i, og smag til med 1-2 spsk. lys eddike, evt. en smule fiskesauce og mere sukker.
Skær kyllingekødet i tern. Steg kødet i olie på en varm pande, og lad det brune let.
Drys med five spice krydderi, krydr med lidt salt, og lad det stege færdigt.
Tag kødet af panden, og vend det med hoisinsauce og 1-2 tsk. lys eddike.
Varm bollerne i en varm ovn eller på en brødrister.
Flæk bollerne, smør dem med mayonnaise, fyld med kylling og kimchisalat, drys med forårsløg, og nyd straks.
Kimchi krydderiblanding indeholder:
Kinesisk five spice indeholder: 30% Cassiabark/kanel, 25% fennikelfrø, 15% nelliker, 15% stjerneanis og 15% sechuan peber.
Denne kinesiske blanding kombinerer aromatiske krydderier som stjerneanis, cassia, nelliker, fennikel og sechuan peber. Det er ikke en stærk blanding, men sød og bør bruges sparsomt. Dens sødme gør den særligt velegnet til salt mad, og til svinekød, and og grøntsager.
Kundekommentarer ()