Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et godt skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til de er møre.
Skær forårsløg, savoykål og squash i mundrette stykker.
Pluk basilikumbladene fra stilken.
Varm en stor wok eller to pander op ved høj varme.
Steg først kødet under jævnlig omrøring i ca. 3 min. i 1/2 spsk. olie pr. person, indtil det er gennemstegt. Overfør kødet til en stor skål.
Steg efterfølgende forårsløg, savoykål og squash i 1/2 spsk. olie under omrøring i ca. 3 min., indtil det hele får godt med farve og bliver lidt mørt. Riv hvidløget i undervejs.
Overfør grøntsagerne til kødet, og vend det rundt med basilikumblade, sweet chilisauce og linser. Smag til med salt og peber.
Fordel grøntsagsbrødene på tallerkener, og anret wokblandingen henover.
Michelle Kristensen fortæller om hendes grøntsagsbrød:
Man tror jo nærmest det er løgn, hvis man hører hvor få havregryn der er i dette grøntsagsbrød. Hvor resten er ærter, æg og loppefrøskaller.
Jeg udviklede brødene i 2011 og siden har de været en trofast ven i mit køkken. Jeg bruger dem til alt fra sandwich, mini pizzabunde, erstatning til rugbrød, erstatning for burgerboller og mini madroulader.
Kundekommentarer ()