Stifado: Krydr kødet med salt og peber, brun det på begge sider på en pande i lidt olie og læg det i et ovnfast fad. Pil skalotteløgene (gem 2 til pilaffen). Sauter løgene på den samme pande til de er let gyldne og fordel dem over kødet. Kog panden af med 1½ dl vand, ketchup og laurbærblade og hæld det hele over kød og løg sammen med hvidvinseddiken. Dæk fadet tæt til med folie og sæt det i en 175 grader varm ovn i mindst 1,5 time (til kødet er godt mørt). Smag skyen til og server.
Pilaf: Hak de 2 skalotteløg helt fint og sauter dem i en smule olie til de er let gyldne. Kom risene ved og sauter dem med i 1-2 min. til de er klare. Tilsæt 5 dl vand, bouillon og appelsinsaft og kog 12 min. ved middel/svag varme. Sluk for varmen og lad risene trække på eftervarmen i 10 min til risene er møre og al væden er suget op. Rist imens mandelflagerne og hak persillen groft. Rens forårsløgene og snit dem i tynde skiver. Løsn risene med en gaffel og vend mandelflager, persille, forårsløg og rosiner i, krydr med salt og peber og server straks.
Server evt. retten med en sprød grøn salat og godt brød til.
Skagenfoods egen økologiske tomatketchup, der rent faktisk smager af tomater :-)
Ketchuppen er unik i sin ingrediens sammensætning og består af den helt rette mængde toscanske, økologiske tomater - ikke fra puré eller koncentrat - æbler, krydderier, sukker og atlanterhavssalt - alt sammen tilsat en masse kærlighed fra de seks dedikerede gutter, der kalder sig Curtice Brothers.
Læs mere om ketchuppen her: https://curticebrothers.co/
Kommentarer og forslag til opskriften