
Stifado: Krydr kødet med salt og peber, brun det på begge sider på en pande i lidt olie og læg det i et ovnfast fad. Pil skalotteløgene (gem 2 til pilaffen). Sauter løgene på den samme pande til de er let gyldne og fordel dem over kødet. Kog panden af med 1½ dl vand, ketchup og laurbærblade og hæld det hele over kød og løg sammen med hvidvinseddiken. Dæk fadet tæt til med folie og sæt det i en 175 grader varm ovn i mindst 1,5 time (til kødet er godt mørt). Smag skyen til og server.
Pilaf: Hak de 2 skalotteløg helt fint og sauter dem i en smule olie til de er let gyldne. Kom risene ved og sauter dem med i 1-2 min. til de er klare. Tilsæt 5 dl vand, bouillon og appelsinsaft og kog 12 min. ved middel/svag varme. Sluk for varmen og lad risene trække på eftervarmen i 10 min til risene er møre og al væden er suget op. Rist imens mandelflagerne og hak persillen groft. Rens forårsløgene og snit dem i tynde skiver. Løsn risene med en gaffel og vend mandelflager, persille, forårsløg og rosiner i, krydr med salt og peber og server straks.
Server evt. retten med en sprød grøn salat og godt brød til.
Skagenfoods egen økologiske tomatketchup, der rent faktisk smager af tomater :-)
Ketchuppen er unik i sin ingrediens sammensætning og består af den helt rette mængde toscanske, økologiske tomater - ikke fra puré eller koncentrat - æbler, krydderier, sukker og atlanterhavssalt - alt sammen tilsat en masse kærlighed fra de seks dedikerede gutter, der kalder sig Curtice Brothers.
Læs mere om ketchuppen her: https://curticebrothers.co/
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften