Kød: Rør melet med salt og peber og vend kødstykkerne deri. Lad smørret bruse af på panden, kom 2 spsk. olie ved og brun kødet af deri lidt ad gangen. Læg kødet over i en tykbundet gryde efterhånden som det brunes af. Skær imens løgene i tynde både og snit hvidløgene i tynde skiver. Kom lidt ekstra olie på panden, når al kødet er brunet af, og rist løg og hvidløg af deri. Hæld halvdelen af øllet over løgene, lad det koge op og skrab let på bunden af panden med en ske, så al den gode stegesmag kommer med. Hæld løg og øl over kødet, tilsæt laurbærblade, timian og resten af øllet og krydr med salt og peber. Læg låg på og lad kødet simre en lille times tid til det er dejligt mørt. Pluk persillen og hak den fint. Smag til med salt og peber og jævn evt. saucen med lidt maizena. Drys med persille lige inden servering.
Urter: Skræl alle rodfrugterne og skær dem i 1 cm tykke skiver/ensartede stykker. Vend dem med honning, lidt olie, salt og peber og bred dem ud i ét lag på en bageplade. Bag urterne ved 225 grader i ca. 20 min. til de er møre og flot gyldne.
Server retten med kartoffelmos, syltede asier eller drueagurker samt en sprød grøn salat.
Kommentarer og forslag til opskriften