0

Bankekød med enebær og svampe serveret med kartoffelmos med selleri og peberrod

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Bankekød: Vend kødskiverne i melet, brun dem i en gryde i smør et par stykker ad gangen og tag dem op ad gryden igen. Hak løget, rens svampene – del dem evt. i mindre stykker - og giv enebærrene et "gok". Sauter det hele i gryden til løgene er bløde. Læg kød og laurbær i gryden, hæld 1 liter vand ved og krydr med salt og peber. Læg låg på gryden og lad det simre ved middel varme en times tid. Tag kødet forsigtigt op, mens saucen laves færdig. Rør kulør i saucen, smag til og jævn den med lidt maizena. Læg kødet ned i gryden igen og server.

Mos: Skræl kartofler og selleri, skær begge dele i tern og kog dem godt møre i usaltet vand. Hæld vandet fra, tilsæt mælken lidt efter lidt og pisk det til en grov mos med elpiskeren. Rør cremefraiche og peberrod i mosen og smag til med salt og peber.

Server retten sammen med tyttebærsyltetøj og asier.

Kommentarer og forslag til opskriften