Bankekød: Vend kødskiverne i melet, brun dem i smørret (lidt ad gangen) og tag dem op ad gryden igen. Hak 2 løg og giv enebærrene et "gok". Sauter det hele i gryden til løgene er bløde. Kom kød og laurbærblade ved, hæld 1 liter vand ved og krydr med salt og peber. Læg låg på gryden og lad det simre ved middel varme en times tid. Tag kødet forsigtigt op, mens saucen laves færdig. Rør kulør i saucen, smag til og jævn den evt. med lidt maizena. Læg kødet ned i gryden og server.
Fritter: Skrub kartofler og gulerødder og skræl pastinakker og rødbeder. Skær dem alle i grove stave og vend med timian, olie, salt og lidt peber (hold rødbederne for sig frem til anretning, så de ikke farver de andre rodfrugter lyserøde). Bag dem i en 225 grader varm oven i ca. 25 min. til fritterne er møre og gyldne.
Lav en sprød grøn salat med cherrytomater og det sidste løg.
Server sammen med salaten og evt. tyttebærsyltetøj og asier.
Kommentarer og forslag til opskriften