Kød: Skær oksestegen i 5 mm tykke skiver og bank dem forsigtigt ud til 3 mm tykkelse med en kødhammer eller en kagerulle. Vend skiverne i mel irørt salt og peber og brunes løbende i stegegryden (eller i en dyb pande) i smør og olie. Skær løgene i tern og brun dem efterfølgende til de begynder at blive klare. Kom kødet ned til løgene, hæld fond over og tilsæt laurbærblade, peberkorn og lidt salt. Læg låg på og lad retten simre ved svag varme i min. 1 time til kødet er super mørt.
Mos: Skræl kartofler, gulerødder og pastinakker og skær dem i tern. Pil hvidløgene, kom det hele i en gryde og kog det godt mørt i usaltet vand. Dræn rodfrugterne og mos dem med æg, mælk og en klat smør. Smag til med salt og juster konsistensen efter ønske med mere eller mindre mælk.
Server retten med et stort drys persille og masser af surt (asier og drueagurker).
Kommentarer og forslag til opskriften