0

Bataviasalat med agurk, forårsløg og rygeostdressing (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skyl salaten, slyng den tør og bræk bladene i mundrette bidder. Flæk agurken på langs, skrab den bløde kerne ud og skær kødet i halvmåneformede skiver. Trim forårsløgene og snit dem i tynde skiver. Pisk rygeost, cremefraiche, salt og peber sammen og juster konsistensen med mælk - den skal være lind og let flydende. Bred salaten ud på et fladt fad og drys agurken henover. Dryp dressingen over salaten og drys med forårsløg. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?