Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 220 grader.
Kom couscoussen i en skål, der kan tåle varme. Hæld kogende vand over, så det netop dækker, og tilsæt lidt salt. Lad den trække i 10 min.
Afkøl couscoussen let, og smuldr den fra hinanden med fingrene, mens du tilsætter Berbère krydderiblandingen (pas på, den er stærk, så smag dig frem).
Tilsæt generøse mængder af din bedste olivenolie samt saften og lidt fintrevet gul skal fra citronen.
Skyl og hak persille (du må gerne snitte den øverste tredjedel af stilkene med), og kom det i couscoussen sammen med agurk, peberfrugt og tomat i tern. Vend tranebær i, smag til med salt og peber, og lad couscoussen trække ved stuetemperatur et kvarters tid.
Kom laksen med skindsiden nedad i et ildfast fad eller bradepande med bagepapir. Krydr med salt og peber, og pensl med halvdelen af BBQ saucen.
Bag fisken i ovnen. Efter 4 min. pensles med det sidste BBQ sauce, og fisken bages i yderligere 2-3 min., til den netop er gennembagt uden at være tør.
Som vist på billedet. Hvis du har citron tilovers, kan du med fordel servere den dertil.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Det Etiopiske køkken kombinerer elementer fra både arabisk og indisk madlavning i denne meget aromatiske og stærke blanding: Peber og chili står for stærkheden, bukkehornsfrø tilføjer en dyb nøddeagtig note, mens kardemomme, kanel og allehånde giver en sød og krydret duft. Berbere er en krydderiblanding, der er udgangspunktet for meget mad i det etiopiske køkken. Den er bl.a. en grundlæggende ingrediens i Dabo Kolo, Doro Wat og mange andre retter.
Vores Etiopiske Berbere indeholder:
15% koriander, 15% kardemomme, 15% sort peber, 10% ingefær, 10% Bukkehornsfrø, 10% allehånde, 10% chili, 5% nelliker, 5% ajowanfrø og 5% kanel.
Kommentarer og forslag til opskriften