0
Stegte kyllingelår med bagt blomkål og frisk salat vendt i dild og yoghurt

Stegte kyllingelår med bagt blomkål og frisk salat vendt i dild og yoghurt

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingelårblomkål
1 min.
Bag kyllingen og blomkålen

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær blomkålen i mundrette stykker, og spred dem ud på bagepladen sammen med kyllingelårene. Vend det hele med salt og peber, og dryp lidt olivenolie over.

Bag blomkål og kylling i ca. 25 min., indtil begge dele har fået godt med farve. Blomkålen skal være mør, og benene skal sidde løst på kyllingen.

kartofler
10 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

græsk yoghurt 2 %radiserdild
15 min.
Lav dressingen

Hæld yoghurten i en stor skål, og krydr med salt og peber.

Hak dilden groft, skær radiserne i tynde skiver, og kom begge dele i dressingen.

Pil bladene fra stokken på salaten. Vend salaten i dressingen med radiserne lige før servering, og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér kyllingen med blomkålen, salaten og kartoflerne.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
564 kcal
Fedt:
27,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,7 g
Kulhydrat:
40,1 g
heraf sukkerarter:
8,3 g
Kostfibre:
7,4 g
Protein:
35,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?