0
BBQ kotelet med majs og oreganobagte kartofler

BBQ kotelet med majs og oreganobagte kartofler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kotelet af grisnam pla (fiskesauce)hvidløgcitron
1 min.
Mariner kødet

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft.

Riv hvidløget ned i en skål og tilsæt 1 spsk. citronsaft pr. person og fiskesaucen.

Vend kødet i marinaden og gem til senere.

bagekartofleroregano
5 min.
Bag kartoflerne

Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær kartoflerne i stave, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med oregano og salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

majs
15 min.
Kog majsene

Sæt en gryde med saltet vand over at koge.

Kog majsene i 5 min., og hæld vandet fra.

20 min.
Grill kødet

Varm en grillpande op ved høj varme. 

Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3-4 min. på begge sider, indtil det får godt med farve og bliver gennemstegt. 

30 min.
Anretning

Servér kødet med majsene og de bagte kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
551 kcal
Fedt:
17 g
heraf mættede fedtsyrer:
4 g
Kulhydrat:
57,1 g
heraf sukkerarter:
9,9 g
Kostfibre:
2,9 g
Protein:
36,9 g