0
BBQ koteletter med jamaican slaw og søde kartofler

BBQ koteletter med jamaican slaw og søde kartofler

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Spis endelig skrællen på de søde kartofler. Den smager dejligt! Og du slipper for at skrælle. Husk dog altid at skylle/skrubbe grundigt. 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
søde kartoflerkoteletBBQ-krydderi / Rub
1 min.
Kartofler og koteletter

Tænd ovnen på 220 grader gerne varmluft. 

Skær kartoflerne i både. Bred dem ud på bagepapir på en bageplade og dryp dem med olivenolie og krydr dem med salt. Bag dem i den varme ovn i ca. 25 min. eller til de er møre og gyldne.

Gnid koteletterne med rub (gerne i en frysepose). Lad dem trække på køkkenbordet imens du laver slaw. 

spidskålmangogrøn chilirødløg
10 min.
Jamican slaw

Rør en dressing af 3-4 spsk. lys eddike, 1 spsk. sukker og 2-3 spsk. olivenolie. 

Snit spidskål fint. Skær mango i tern. Skær chili i tynde skiver (flæk den og kassér frø og frøvægge, hvis den ikke skal være for stærk), skær rødløg i slanke både. Vend kål, mango, chili og rødløg med dressingen: Smag til med salt og peber og sødt og surt efter behov. 

ketchup
20 min.
Koteleter og anretning

Steg koteletterne i olie på en varm pande. Steg dem i 5-6 min. på hver side. Steg ved lav til medium varme, så krydderierne ikke brænder. Krydr dem med salt og kom ketchup og 1/2-1 spsk. honning på panden til sidst. Smag til med lidt lys eddike og tag dem af varmen. 

Snit forårsløg fint.

Anret koteletter med søde kartofler, et drys forårsløg og slaw og servér straks. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

BBQ-krydderi / Rub indeholder: 

25% paprika, 20% gule sennepsfrø, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% sort peber 5% oregano, 5% cayenne, 5% korianderfrø, 5% fennikelfrø, 5% røget paprika

Fif: blander du denne krydderiblanding med lidt muscovado eller brun farin, ketchup, æbleeddike og Worcestershire sauce så har du en fantastisk BBQ sauce.