Spis endelig skrællen på de søde kartofler. Den smager dejligt! Og du slipper for at skrælle. Husk dog altid at skylle/skrubbe grundigt.
Tænd ovnen på 220 grader gerne varmluft.
Skær kartoflerne i både. Bred dem ud på bagepapir på en bageplade og dryp dem med olivenolie og krydr dem med salt. Bag dem i den varme ovn i ca. 25 min. eller til de er møre og gyldne.
Gnid koteletterne med rub (gerne i en frysepose). Lad dem trække på køkkenbordet imens du laver slaw.
Rør en dressing af 3-4 spsk. lys eddike, 1 spsk. sukker og 2-3 spsk. olivenolie.
Snit spidskål fint. Skær mango i tern. Skær chili i tynde skiver (flæk den og kassér frø og frøvægge, hvis den ikke skal være for stærk), skær rødløg i slanke både. Vend kål, mango, chili og rødløg med dressingen: Smag til med salt og peber og sødt og surt efter behov.
Steg koteletterne i olie på en varm pande. Steg dem i 5-6 min. på hver side. Steg ved lav til medium varme, så krydderierne ikke brænder. Krydr dem med salt og kom ketchup og 1/2-1 spsk. honning på panden til sidst. Smag til med lidt lys eddike og tag dem af varmen.
Snit forårsløg fint.
Anret koteletter med søde kartofler, et drys forårsløg og slaw og servér straks.
BBQ-krydderi / Rub indeholder:
25% paprika, 20% gule sennepsfrø, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% sort peber 5% oregano, 5% cayenne, 5% korianderfrø, 5% fennikelfrø, 5% røget paprika
Fif: blander du denne krydderiblanding med lidt muscovado eller brun farin, ketchup, æbleeddike og Worcestershire sauce så har du en fantastisk BBQ sauce.
Kommentarer og forslag til opskriften