0
BBQ Koteletter med stegte grøntsager, ris og chimichurri

BBQ Koteletter med stegte grøntsager, ris og chimichurri

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

TIP krydderurter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
basmatirisgulerødderspidskål
1 min.
Ris og grøntsager

TIP: Hvis dine krydderurter er faldet lidt sammen, så være ikke bekymret! De skal alle bruges til en chimichurri, der er en argentinsk sauce med masser af syre og smag. Husk at bløde stilke bare skal hakkes med i dressingen. Det er både hurtigt og der er ikke så meget spild :)

Skyl risen og kog den efter anvisningen. 

Skrub eller skræl gulerødder og flæk dem. Steg dem i olivenolie på en stor, varm pande. Skær imens kålen i både. Steg også en i olivenolie. Steg det hele ved middelvarme i 15-20 min. Eller til det er mørt. krydr det med salt.

bredbladet persillekorianderrød chilihvidløgkotelettexan pork rub
15 min.
Chimichurri og koteletter

Hak persille og koriander. Hak chilien fint, gerne med frø. Hak hvidløg. rør det hele sammen med 1/2 dl olivenolie og 1/2 dl eddike og smag til med salt. Tilsæt ekstra olie og eddike, hvis behov. Dressingen skal være godt sur. 

Vend koteletterne med BBQ krydderi. Steg dem i olie på en varm pande ved lav til middel varme i 3-5 min. på hver side. Krydr med salt. 

Kota-ost
26 min.
Anretning

Anret grøntsagerne toppet med chimichurri og brud af kota. Servér koteletter med ris til og nyd det hele sammen. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Texan rub indeholder: 10% Timian, 10% allehånde, 10% hvidløg, 10% sort peber, 10% kanel, 10% nelliker, 10% paprikaflager, 10% ingefær og 20% urteboullion

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.