0
BBQ-kyllingelår med ovnkartofler og coleslaw

BBQ-kyllingelår med ovnkartofler og coleslaw

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Det er dejlig nemt, når det meste af maden passer sig selv i den varme ovn.

NB. Retten kan komme op på 40 minutter i tilberedningstid, alt efter din ovn, og hvor hurtigt den varmer op.

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingelårkartoflerBBQ-krydderi / Rub
1 min.
Kylling og kartofler

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Del kyllingelårene i under- og overlår. Krydr dem med BBQ krydderi og salt, og læg dem på bagepapir på en bageplade. Sæt dem straks i ovnen, og bag dem i ca. 30 min. 

Del kartoflerne i halve eller kvarte, og bred dem ud på bagepapir på en bageplade (ved siden af kyllingen, hvis der er plads). Dryp dem med olivenolie og salt, og bag dem i ca. 25-30 min. 

spidskålcreme fraiche 18%hvidløgFennikelstængler bladselleri
10 min.
Slaw

Snit spidskål, fennikel og bladselleri fint. 

Rør cremefraichen med lidt revet hvidløg, ca. 1/2 tsk. sukker og 1 spsk. eddike pr. kuvert. 

Vend kål, fennikel og bladselleri med dressingen, og smag til med salt. 

forårsløg
29 min.
Servering

Snit forårsløg fint. 

Anret kylling og kartofler drysset med lidt forårsløg, og servér straks med slaw til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

BBQ-krydderi / Rub indeholder: 

25% paprika, 20% gule sennepsfrø, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% sort peber 5% oregano, 5% cayenne, 5% korianderfrø, 5% fennikelfrø, 5% røget paprika

Fif: blander du denne krydderiblanding med lidt muscovado eller brun farin, ketchup, æbleeddike og Worcestershire sauce så har du en fantastisk BBQ sauce. 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.