Det er dejlig nemt, når det meste af maden passer sig selv i den varme ovn.
NB. Retten kan komme op på 40 minutter i tilberedningstid, alt efter din ovn, og hvor hurtigt den varmer op.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Del kyllingelårene i under- og overlår. Krydr dem med BBQ krydderi og salt, og læg dem på bagepapir på en bageplade. Sæt dem straks i ovnen, og bag dem i ca. 30 min.
Del kartoflerne i halve eller kvarte, og bred dem ud på bagepapir på en bageplade (ved siden af kyllingen, hvis der er plads). Dryp dem med olivenolie og salt, og bag dem i ca. 25-30 min.
Snit spidskål, fennikel og bladselleri fint.
Rør cremefraichen med lidt revet hvidløg, ca. 1/2 tsk. sukker og 1 spsk. eddike pr. kuvert.
Vend kål, fennikel og bladselleri med dressingen, og smag til med salt.
Snit forårsløg fint.
Anret kylling og kartofler drysset med lidt forårsløg, og servér straks med slaw til.
BBQ-krydderi / Rub indeholder:
25% paprika, 20% gule sennepsfrø, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% sort peber 5% oregano, 5% cayenne, 5% korianderfrø, 5% fennikelfrø, 5% røget paprika
Fif: blander du denne krydderiblanding med lidt muscovado eller brun farin, ketchup, æbleeddike og Worcestershire sauce så har du en fantastisk BBQ sauce.
Kommentarer og forslag til opskriften