Sæt vinger og kartofler ind i ovnen, så snart de er klar. Også selvom ovnen endnu ikke er helt varm.
Så får du mest ud af ovnens varme, og retten bliver liiiidt hurtigere klar.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader.
Kom vingerne i en pose med BBQ krydderi, lidt salt, peber og sukker, ryst posen så krydderiet fordeler sig over det hele, og bag dem i en bradepande i ovnen i ca. 30 min., til de er gennemtilberedte.
Skrub kartoflerne, skær dem i slanke stave, og bred dem ud på en bageplade. Dryp med olivenolie, og krydr med salt.
Bag kartoflerne i ca. 20-25 min., eller til de er møre og gennemtilberedte
Snit spidskål og bladselleri fint, skær æble i slanke både, og vend det sammen med lidt lys eddike, sukker, salt, peber og olivenolie.
Skær limen i skiver.
Riv osten, og top de helt varme kartofler med revet ost.
Servér kyllingevinger med limeskiver, søde kartofler og kålsalat.
Kyllinger fra Hopballe Mølle
- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.
Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.
Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger.
Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.
BBQ-krydderi / Rub indeholder:
25% paprika, 20% gule sennepsfrø, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% sort peber 5% oregano, 5% cayenne, 5% korianderfrø, 5% fennikelfrø, 5% røget paprika
Fif: blander du denne krydderiblanding med lidt muscovado eller brun farin, ketchup, æbleeddike og Worcestershire sauce så har du en fantastisk BBQ sauce.
Kundekommentarer ()