
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
2. Skrub de søde kartofler, og skær dem i slanke både. Bred dem ud på bagepapir på en bageplade, dryp med olivenolie, og krydr med salt. Bag dem i den varme ovn i ca. 25 min.
3. Fyld BBQ-rub, kyllingevinger og 1-2 spsk. hvedemel i en frysepose, og ryst det godt sammen.
4. Fordel vingerne på bagepapir (gerne ved siden af kartoflerne), dryp med olivenolie, og bag dem i ca. 25-30 min., til de er gennemtilberedte.
NB. Hvis du modtager hele kyllingelår, skal disse deles i 2 stykker. Gør som beskrevet med vingerne, dog skal de have min. 45 min. i ovnen, eller til de er gennemtilberedte.
5. Snit spidskål, og riv gulerødderne, eller snit dem i julienne.
6. Rør en dressing af creme fraiche, lidt fintrevet hvidløg, en smule sukker og lys eddike, og smag til med salt og peber.
7. Vend gulerødder og spidskål med dressingen.
8. Skær agurk i stave og lime i både.
9. Fyld BBQ sauce i en skål, og vend de helt varme vinger i saucen.
10. Anret vinger med søde kartofler og slaw, og servér med limebåde og agurkestave til.
BBQ-krydderi / Rub indeholder:
25% paprika, 20% gule sennepsfrø, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% sort peber 5% oregano, 5% cayenne, 5% korianderfrø, 5% fennikelfrø, 5% røget paprika
Fif: blander du denne krydderiblanding med lidt muscovado eller brun farin, ketchup, æbleeddike og Worcestershire sauce så har du en fantastisk BBQ sauce.
Kommentarer og forslag til opskriften