0

BBQ kyllingevinger med søde kartofler og coleslaw

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

søde kartoflerkyllingevingerBBQ-krydderi / Rub
1 min.
Søde kartofler og kyllingevinger

1. Tænd ovnen på 220 grader, gerne varmluft. 

2. Skrub de søde kartofler og skær dem i slanke både. Bred dem ud på bagepapir og dryp dem med olivenolie og krydr dem dem salt. Bag dem straks i den varme ovn. ca. 25 min. 

3. Fyld BBQ-rub i en frysepose emd kyllingevinger og 1-2 spsk. hvedemel. Ryst det hele sammen. 

4. Fordel vingerne på bagepapir (gerne ved siden af kartfolerne). Dryp dem med olivenolie og bag dem straks i den varme ovn. CA. 25-30 min. eller til de er gennemtilberedte. 

spidskålgulerodcreme fraiche 18%hvidløg
10 min.
Slaw

5. Snit spidskål, riv gulerødderne eller snit dem i julienne. 

6. Rør en dressing af cremefraiche, lidt fint revet hvidløg, en smule sukker og lys eddike. smag til med salt og peber. 

agurkBBQ saucelime
24 min.
Anretning

7. Skær agurken i stave og limen i både. 

8. Fyld BBQ sauce i en skål og vend de helt varme vinger i den i skålen. 

9. Anret vinger med søde kartofler og slaw. Servér med lime og agurk til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

BBQ-krydderi / Rub indeholder: 

25% paprika, 20% gule sennepsfrø, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% sort peber 5% oregano, 5% cayenne, 5% korianderfrø, 5% fennikelfrø, 5% røget paprika

Fif: blander du denne krydderiblanding med lidt muscovado eller brun farin, ketchup, æbleeddike og Worcestershire sauce så har du en fantastisk BBQ sauce.