0
BBQ kyllingevinger med søde kartofler og coleslaw

BBQ kyllingevinger med søde kartofler og coleslaw

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
Børnenes livretter Kassen
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

søde kartoflerkyllingevingerBBQ-krydderi / Rub
1 min.
Søde kartofler og kyllingevinger

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. 

2. Skrub de søde kartofler, og skær dem i slanke både. Bred dem ud på bagepapir på en bageplade, dryp med olivenolie, og krydr med salt. Bag dem i den varme ovn i ca. 25 min. 

3. Fyld BBQ-rub, kyllingevinger og 1-2 spsk. hvedemel i en frysepose, og ryst det godt sammen. 

4. Fordel vingerne på bagepapir (gerne ved siden af kartoflerne), dryp med olivenolie, og bag dem i ca. 25-30 min., til de er gennemtilberedte. 

NB. Hvis du modtager hele kyllingelår, skal disse deles i 2 stykker. Gør som beskrevet med vingerne, dog skal de have min. 45 min. i ovnen, eller til de er gennemtilberedte.

spidskålgulerøddercreme fraiche 18%hvidløg
10 min.
Slaw

5. Snit spidskål, og riv gulerødderne, eller snit dem i julienne. 

6. Rør en dressing af creme fraiche, lidt fintrevet hvidløg, en smule sukker og lys eddike, og smag til med salt og peber. 

7. Vend gulerødder og spidskål med dressingen.

agurkBBQ saucelime
24 min.
Anretning

8. Skær agurk i stave og lime i både. 

9. Fyld BBQ sauce i en skål, og vend de helt varme vinger i saucen. 

10. Anret vinger med søde kartofler og slaw, og servér med limebåde og agurkestave til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

BBQ-krydderi / Rub indeholder: 

25% paprika, 20% gule sennepsfrø, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% sort peber 5% oregano, 5% cayenne, 5% korianderfrø, 5% fennikelfrø, 5% røget paprika

Fif: blander du denne krydderiblanding med lidt muscovado eller brun farin, ketchup, æbleeddike og Worcestershire sauce så har du en fantastisk BBQ sauce.