
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 220 grader.
Skrub kartoflerne, og skær dem i slanke både. Bred dem ud på bagepapir på en bageplade, dryp dem med olivenolie, og krydr med salt.
Fyld kyllingevinger, BBQ krydderi og 1-2 spsk. mel i en frysepose, og ryst grundigt.
Læg vingerne ved siden af kartoflerne, dryp dem med olie, og krydr med salt.
Bag kartofler og kyllingevinger i den varme ovn i ca. 25 min., eller til de er gyldne og gennemtilberedte.
Rør en dressing af kærnemælk, salt og peber, og tilsæt evt. lidt mayonnaise, hvis du har.
Snit forårsløg fint, rør lidt af den i dressingen, og smag til med en smule eddike.
Skær fennikel i slanke både, og snit salaten groft.
Dryp dressingen over fennikelbåde og salat lige inden servering.
Fyld bbq-sauce i en stor skål, og tilsæt 1-2 spsk. lys eddike og. 1 spsk. flydende honning.
Vend de varme vinger i dressingen, så snart du tager dem ud af ovnen.
Servér bbq kyllingevinger med søde kartofler, salat og et drys forårsløg.
BBQ-krydderi / Rub indeholder:
25% paprika, 20% gule sennepsfrø, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% sort peber 5% oregano, 5% cayenne, 5% korianderfrø, 5% fennikelfrø, 5% røget paprika
Fif: blander du denne krydderiblanding med lidt muscovado eller brun farin, ketchup, æbleeddike og Worcestershire sauce så har du en fantastisk BBQ sauce.
Kommentarer og forslag til opskriften