0
BBQ meniuerestegt mørksejfilet med knoldselleribåde, æble og persille

BBQ meniuerestegt mørksejfilet med knoldselleribåde, æble og persille

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mørksej, Knoldselleri, Mælk, Hvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartoflerknoldselleri
1 min.
Bag rødderne

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skræl selleri og kartofler. Skær sellerien i både, og kartoflerne i mundrette stykker. 

Spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag grøntsagerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i dem undervejs for en jævn stegning.

persilleæblercitronkrystal karl
10 min.
Forbered urterne

Hak persille groft, og skær æblet i små tern. Kom begge dele i en skål med revet citronskal, citronsaft og revet ost.

BBQ-krydderi / Rubmørksejfilet uden skind
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Bland 1/2 spsk. hvedemel pr. person med krydderiblandingen i en dyb tallerken. Skær fisken i portionsstykker.

Vend fisken i blandingen, og steg den i 1/2 spsk. olie pr. person i 3-4 min. på begge sider, indtil fisken har fået godt med farve, og er gennemstegt.

Krydr med salt og peber.

30 min.
Anretning

Top selleri med urteblandingen, og servér den med fisk og kartofler. 

Bonusinfo

BBQ-krydderi / Rub indeholder: 

25% paprika, 20% gule sennepsfrø, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% sort peber 5% oregano, 5% cayenne, 5% korianderfrø, 5% fennikelfrø, 5% røget paprika

Fif: blander du denne krydderiblanding med lidt muscovado eller brun farin, ketchup, æbleeddike og Worcestershire sauce så har du en fantastisk BBQ sauce. 

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Næringsindhold pr. person:

Energi:
543 kcal
Fedt:
20,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,8 g
Kulhydrat:
51,9 g
heraf sukkerarter:
7,4 g
Kostfibre:
6,1 g
Protein:
34,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?