0
BBQ mørbrad med coleslaw og kartoffelwedges

BBQ mørbrad med coleslaw og kartoffelwedges

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

Filet á la mørbradSkagenfood Spareribs dry rubnam pla (fiskesauce)
1 min.
Marinér kødet

Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft.

Rør krydderiblandingen, fiskesaucen og 1/2 spsk. flormelis pr. pers. sammen i en stor skål.

Vend kødet i marinaden, overfør det til et ildfast fad, og bag i ca. 20 min., til kødet har fået farve, og er blevet gennemstegt.

Skær kødet over på midten for at tjekke, om det er gennemstegt.

Lad kødet hvile.

kartofleroregano
5 min.
Bag kartoflerne

Dæk en bageplade med bagepapir. 

Skær kartoflerne i både, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. pers., og krydr dem med salt og oregano.

Bag kartoflerne i ca. 20 min., til de har fået en gylden farve, og er bløde ind til midten.

Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

skalotteløg
10 min.
Hak løget

Hak løget fint, overfør det til en stor skål, og dæk det med eddike.

hvidkålgulerodcreme frisk 9%
15 min.
Rør coleslawen

Snit gulerødder og kål i tynde skiver, og overfør det til løget. Krydr med salt og peber, og vend det godt rundt.

Tilsæt creme frisk, rør det godt rundt igen, og smag til med salt og peber.

20 min.
Skær kødet

Skær kødet i tykke skiver, og krydr med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér BBQ mørbrad med kartofler og coleslaw.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfood Spareribs Rub fra ASA indeholder:

Paprika, hvidløgspulver, løgpulver, paprika flager, røget paprika, cayenne, sort peber, rosa peber

Alle ingredienser er Økologiske

Næringsindhold pr. person:

Energi:
556 kcal
Fedt:
23,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
9,1 g
Kulhydrat:
48,6 g
heraf sukkerarter:
18,3 g
Kostfibre:
8,3 g
Protein:
32,5 g