0
BBQ kyllingelår med kålsalat i tahinvinaigrette med sesam

BBQ kyllingelår med kålsalat i tahinvinaigrette med sesam

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
50 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hele kyllingelårsøde kartoflerBBQ-krydderi / Rub
1 min.
Bag kyllingen

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft.

Læg kyllingelår i et ovnfast fad og giv dem ca. 25 min. i ovnen.

Skær de søde kartofler i små tern og overfør til et stort ildfast fad med 1/2 spsk. olie pr. person. Krydr med salt og vend godt rundt.

Kom BBQ-krydderiblandingen i en skål med 1/2 spsk. hvedemel og 1/4 tsk salt pr. person og rør sammen. Kom kyllingen i og vend godt rundt.

Læg kyllingelårene ovenpå kartoflerne og bag i yderligere ca. 25 min., indtil kyllingen har fået godt med farve og kartoflerne er møre. Vend rundt i retten undervejs.

sesamfrø
10 min.
Rist kernerne

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

spidskål
15 min.
Hak kålen

Hak kålen i tynde strimler, overfør til en stor skål og krydr med salt.

tahincitronhvidløg
20 min.
Rør vinaigretten

Riv hvidløget ned i en skål, og tilsæt tahinen, citronsaften og 1/2 tsk. sukker pr. person. Rør godt rundt, og hæld et par spsk. vand i, indtil du har en flydende creme. 

Smag til med salt og peber.

25 min.
Rør salaten

Vend kålen i vinaigretten og halvdelen af sesamkernerne. Anret på et fad og top med de sidste sesamkerner.

30 min.
Anretning

Servér kyllingeretten med salaten.

NB. På billedet er der benyttet kyllingevinger, men du får hele kyllingelår.

Bonusinfo

BBQ-krydderi / Rub indeholder: 

25% paprika, 20% gule sennepsfrø, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% sort peber 5% oregano, 5% cayenne, 5% korianderfrø, 5% fennikelfrø, 5% røget paprika

Fif: blander du denne krydderiblanding med lidt muscovado eller brun farin, ketchup, æbleeddike og Worcestershire sauce så har du en fantastisk BBQ sauce. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
598 kcal
Fedt:
26 g
heraf mættede fedtsyrer:
5 g
Kulhydrat:
54,2 g
heraf sukkerarter:
26,6 g
Kostfibre:
10,2 g
Protein:
32,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?