Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft.
Læg kyllingelår i et ovnfast fad og giv dem ca. 25 min. i ovnen.
Skær de søde kartofler i små tern og overfør til et stort ildfast fad med 1/2 spsk. olie pr. person. Krydr med salt og vend godt rundt.
Kom BBQ-krydderiblandingen i en skål med 1/2 spsk. hvedemel og 1/4 tsk salt pr. person og rør sammen. Kom kyllingen i og vend godt rundt.
Læg kyllingelårene ovenpå kartoflerne og bag i yderligere ca. 25 min., indtil kyllingen har fået godt med farve og kartoflerne er møre. Vend rundt i retten undervejs.
Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.
Hak kålen i tynde strimler, overfør til en stor skål og krydr med salt.
Riv hvidløget ned i en skål, og tilsæt tahinen, citronsaften og 1/2 tsk. sukker pr. person. Rør godt rundt, og hæld et par spsk. vand i, indtil du har en flydende creme.
Smag til med salt og peber.
Vend kålen i vinaigretten og halvdelen af sesamkernerne. Anret på et fad og top med de sidste sesamkerner.
Servér kyllingeretten med salaten.
NB. På billedet er der benyttet kyllingevinger, men du får hele kyllingelår.
BBQ-krydderi / Rub indeholder:
25% paprika, 20% gule sennepsfrø, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% sort peber 5% oregano, 5% cayenne, 5% korianderfrø, 5% fennikelfrø, 5% røget paprika
Fif: blander du denne krydderiblanding med lidt muscovado eller brun farin, ketchup, æbleeddike og Worcestershire sauce så har du en fantastisk BBQ sauce.
Kundekommentarer ()