0
BBQ kylling med ovnfritter og slaw

BBQ kylling med ovnfritter og slaw

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fjerkræ
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

En klassiker, der er et kæmpe hit hjemme hos mig!

Vurdér lige om kartofler og kylling er klar efter 25-30 min., det afhænger lidt af ovnen. Måske skal de lige have en smule længere. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Kartofler


Tænd ovnen på 240 grader, gerne varmluft. 

Skær kartoflerne i slanke både. Bred dem ud på bagepapir på en bageplade, og dryp dem med salt og olivenolie. Sæt dem i den varme ovn (også selvom ovnen endnu ikke er helt opvarmet), og bag dem i ca. 25-30 min., eller til de er møre og gyldne. Vend gerne rundt i dem undervejs. 

Hopballe Mølle kylling, vingergulerødderspidskålBBQ-krydderi / Rubmayonnaisehvidløgkyllingelår
3 min.
Kylling og slaw

Kom BBQ krydderi i en frysepose sammen med 1/2 spsk. mel pr. kuvert. Kom kyllingelår og vinger i posen med krydderi og mel, og ryst det hele godt sammen. Læg kyllingelår på en bageplade på bagepapir, og steg dem ca. 10 min. i ovnen, herefter kommes kyllingevinger også ind i ovnen i ca. 20-25 min, til alt er gennemstegt. 

Rør mayonnaise med 1/4-1/2 spsk. hvidvinseddike, og 1/8-1/4 tsk. sukker pr. kuvert, samt lidt revet hvidløg. Snit kålen fint, og skræl og riv gulerødderne. Vend begge dele med dressingen, og smag til med surt, sødt og salt. 

Skagenfood Ketchup
25 min.
Servering

Kom ketchup i en stor skål, og tilsæt 1/4-1/2 spsk. hvidvinseddike pr. kuvert, samt 1/4 tsk. sukker. Vend kyllingen sammen med marinaden lige inden servering. 
Servér kylling med ovnfritter og slaw. 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

BBQ-krydderi / Rub indeholder: 

25% paprika, 20% gule sennepsfrø, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% sort peber 5% oregano, 5% cayenne, 5% korianderfrø, 5% fennikelfrø, 5% røget paprika

Fif: blander du denne krydderiblanding med lidt muscovado eller brun farin, ketchup, æbleeddike og Worcestershire sauce så har du en fantastisk BBQ sauce. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?