0

Bella Gomba bruschetta med fennikel

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fjern stokkene fra svampene og gem dem til videre brug. Pensl hattene med lidt olie, gnid med finthakket hvidløg og krydr med salt og peber. Lad dem trække 10 min. Snit stokkene og fennikel i små tern og hak løget fint. Varm lidt olie op i en kasserolle og sauter først løg og ingefær deri. Kom fennikel ved og sauter til det er gennemsigtigt. Tilsæt hakkede stokke, salt og peber og rør til væden er væk. Hæld hvidvin og sherry og kog det ind til næsten ingenting. Tag gryden af varmen, lad det køle lidt ned og rør sennep, 1 spsk. olivenolie og gerne persille i. Grill svampehattene møre på en grillpande og læg dem på de nyristede brødskiver (gerne garneret med en lille håndfuld rucola).

Kom fennikelfyldet på og riv flager af parmesan henover.

Server straks som frokost- eller forret.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.