0
Bibimbab med kimchi-slaw og spejlæg

Bibimbab med kimchi-slaw og spejlæg

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Asiatisk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

En kimchi er fermenteret, og får syre fra fermenteringen.

Det kræver liiidt længere tid end vores max. 30 min., men i dag får du en slaw inspireret af den klassiske kimchi.

Super god på det søde kød og med det dejlige æg. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminrissquashhakket oksekødhoisin sauce (kinesisk sauce)
1 min.
Ris og oksekød

Kog ris efter anvisningen på pakken. 

Riv squashen groft, og sautér den i lidt olie på en varm pande i ca. 2-3 min., uden den tager farve. 

Kom kødet på, brun det, og steg til det er gennemstegt. Krydr med hoisinsauce og salt. 

spidskålgulerødderforårsløgkoreansk gochugaru chilinam pla (fiskesauce)
8 min.
Kimchi-slaw

Snit spidskål, skræl gulerødderne, og skær dem i skrå skiver eller riv dem groft. Vend kål og gulerødder sammen med gochugaru chili (efter smag) og fiskesauce, og smag til med 1/2-1 tsk. sukker. Snit forårsløgene fint, og vend den lyse del i slaw´en. Gem resten til pynt.

æg
22 min.
Spejlæg og anretning

Lav et spejlæg pr. pers., og anret ris og kød i dybe tallerkener. Top med æg, slaw og forårsløg, og servér straks. 

Bonusinfo

Gochugaru chili er en koreansk chili, der bl.a. bruges til at lave Kimchi. Kimchi er fermenteret og krydret kål, der giver mange asiatiske retter et pift. Gochugaru chili har en sød smag med noter af røg og smuk rød farve, hvilket også gør at den er god til at garnere retter inden servering.
Vores økologiske gochugaru kommer direkte fra Korea.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?