Du kan sagtens undlade, at blande chilien med agurk og løg, hvis ikke alle kan lide så stærk mad.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Snit hvidløg i tynde skiver, og riv halvdelen af gulerødderne (gem resten til snacks eller topping).
Sautér de revne gulerødder og hvidløg i olie på en stor pande i ca. 3 min., det skal ikke tage farve.
Tilsæt hakket oksekød, brun det af, og krydr med salt, five spice og hoisin sauce.
Lav en syltelage af 1 dl sukker og 1 dl lagereddike, og kog det sammen i en kasserolle, til sukkeret er smeltet.
Skær løg i både, og kom dem i lagen. Kog løgene med i 2 min., og tag det hele af varmen.
Skær agurk og chili i skiver, og vend begge dele med lage og løg. Krydr gavmildt med peber.
Snit forårsløg fint, og steg spejlæg.
Anret ris i skåle eller dybe tallerkener, og top med kød, spejlæg, afdryppet løg- og agurkesalat og snittede forårsløg. Servér straks.
Kinesisk five spice indeholder: 30% Cassiabark/kanel, 25% fennikelfrø, 15% nelliker, 15% stjerneanis og 15% sechuan peber.
Denne kinesiske blanding kombinerer aromatiske krydderier som stjerneanis, cassia, nelliker, fennikel og sechuan peber. Det er ikke en stærk blanding, men sød og bør bruges sparsomt. Dens sødme gør den særligt velegnet til salt mad, og til svinekød, and og grøntsager.
Kundekommentarer ()