0

Birketræsrøget lyssej med citronkartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Start med at lave en dej, du kan stege blomkålsbuketterne i. Dejen består af:

2 piskede æg

1 dl mel

1 dl mælk

2 spsk smør

Salt og peber

Dejen skal være cremet, justér eventuelt med lidt mel.

Sæt dejen i køleskabet, og start med kartoflerne

Citronkartofler

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem lagvis i et ildfast fad, kom lidt salt og peber på hvert lag. Hæld oksebouillon ved og saften af 1 citron. Slut af med 1 laurbærblad, og nogle smørklatter som du fordeler over kartoflerne.

Kartoflerne skal have 1 time ved 200 grader, så har du 2 grills kan du komme fadet med kartoflerne på den ene grill, ellers må du bruge din ovn.

Friture stegte blomkålsbuketter

Skyl blomkålshovedet, og skær det ud i små buketter. Dyp buketterne i dejen og steg dem i olie i en tykbundet gryde. Du skal ikke komme for mange blomkålsbuketter i ad gangen, ellers hænger de sammen.

Birketræsrøget lyssej på grillen

Læg fisken i et støbejernsfad med skindsiden nedad, kom lidt smørklatter i bunden. Læg den på den tændte grill, som er indrettet til indirekte. Sørg for at kulholderene står, hvor risten kan lukkes op. Kom birkespåner på de tændte briketter, så de begynder at "røge". Så lukker du låget, og når det så ikke "røger" mere, kommer du lidt flere birkespåner på. Fisken skal have ca. 15 - 20 minutter alt efter størrelse. Fisken er mælkehvid og perlemorsagtig, når den er klar.

Ved bordet.

Servér fisken sammen med de lækre græske citronkartofler og de stegte blomkålsbuketter. Lad røgsmagen være krydderiet på fisken og server kun lidt smeltet smør til som sauce.

Den kan sagtens tåle en kraftig hvidvin, eller en god øl.

Velbekomme

-Meyer

Kommentarer og forslag til opskriften