Skræl persillerødder og kartofler og skær dem i grove tern. Hak bladselleri og forårsløg og sauter begge dele i smørret uden at de tager farve til de er bløde. Kom rødder, kartofler, timian og fond i og krydr med salt og peber. Læg låg på, kog det op og lad det simre 20-25 min. til grøntsagerne er helt møre. Skræl imens æblerne og skær dem i tern. Rist baconen sprød på panden og kom æblerne ved. Lad det sautere langsomt til æblerne og møre og kogt lidt ud. Blend suppen helt glat og sigt den igennem en ikke alt for fintmasket si. Kom suppen tilbage i gryden, kom fløden ved og varm den igennem. Brug en stavblender til at piske luft ind suppen (hold den så skråt som muligt) lige inden servering. Server bisquen i dybe tallerkner med en skefuld kompot i og giv masser af godt groft brød til.
Kommentarer og forslag til opskriften