0

Bistecca alla Fiorentina med grillede grøntsager og råstegte kartofler

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kryddersmør: Rør en god klat smør sammen med 2 fed presset hvidløg og en masse hakket persille.

Kød: Skær den ene halvdel af citronen i både (den skal bruges til pynt). Marinade: Pres saften af resten af citronen i en skål, tilsæt 4 finthakkede fed hvidløg, ½ dl olivenolie, salt og peber. Læg kødet i og lad det marinere mens resten af retten tilberedes. Steg bøfferne i ca. 2 min på hver side i lidt olie til de er gyldne udenpå og rosa indeni og krydr igen med salt og peber. Hæld restmarinaden på panden, kog den op og dryp det over kødet. Læg lidt kryddersmør oven på bøffen og server straks sammen med resten af kryddersmørret og det øvrige tilbehør.

Kartofler: Skræl kartoflerne, skær dem i 1 cm store tern og udvand dem i 10 min. i koldt vand. Dup dem tørre og steg dem gyldne og møre på en pande i lidt olie. Krydr med salt og peber undervejs.

Grønt: Skær aubergine og squash i ½ cm tykke skiver. Rens peberfrugterne og skær dem i brede både. Trim fenniklen og skær den i 8 både - sørg for at de holdes sammen af stokken - så er de nemmere at styre. Vend alle grøntsagerne sammen med lidt olie, salt og peber og grill dem møre på en grillpande. Fenniklerne skal have lidt tid for at blive møre, så skru lidt ned for varmen, når disse grilles.

Kommentarer og forslag til opskriften