Skrub kartoflerne godt og skær dem i tynde skiver. Rens svampene, skær dem i skiver og hak hvidløgene fint. Smelt smørret og sauter svampe, hvidløg og finthakket rosmarin til svampene er møre og væden er fordampet - krydr med salt og peber undervejs. Mos gorgonzola og fløde sammen med en gaffel og krydr med salt og peber. Smør et lille fad med høje kanter og bred en tredjedel af kartoflerne ud i bunden. Fordel halvdelen af svampene over og gentag én gang til. Top med et pænt anrettet lag kartofler og fordel flødeblandingen over. Drys med parmesan og sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 35-45 min. til kartoflerne er møre, fløden kogt ind og overfladen gylden. Server til vildt, mørkt kød eller fjerkræ.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften