0

Blå kartoffelmos med ristet hvidløg og parmesan (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Vend de upillede hvidløg med lidt olie, salt og peber og bag dem ved 175 grader i ca. 20 min. til de er bløde og møre. Skræl imens kartoflerne, skær dem i tern og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad dem dampe af. Befri hvidløgene for skal, mos den fint med en gaffel og kom dem ved kartoflerne sammen med cremefraiche, smør og parmesan. Mos det godt med et piskeris til konsistensen er blød og cremet og smag til med salt og peber. Server straks til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?