0
Blåmuslinger i karry
Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rensning af muslinger (se video ovenover): Skyl muslingerne grundigt ved at gnubbe dem mod hinanden imellem dine hænder. Gør dette i en stor skål under rindende koldt vand - dette "sliber" evt. urenheder og sand af skallerne. Kassér de muslinger der evt. måtte være knuste, og er der nogle, der er åbne, bankes de mod bordkanten. Lukker de sig ikke i løbet af kort tid kasseres de også. Lad nu muslingerne ligge i koldt vand tilsat 3-4 spsk. salt i et par timer - det er vigtigt med salt i vandet ellers "drukner" muslingerne). Skyl derefter muslingerne grundigt igennem under rindende koldt vand - nu er de klar til brug.

Tilberedning: Hak eller snit hvidløg, skalotteløg og gulerødder og sautér dem i lidt olie i en stor gryde sammen med karry og tern af æble og plukket timian. Tilsæt derefter de rensede muslinger, hvidvin og laurbærblade - lad dem dampe under låg i 1 minut. Tilsæt nu piskefløde og bring det i kog. Lad muslingerne dampe under låg i 2-3 minutter til muslingerne netop er åbne. Er der enkelte muslinger der ikke åbner sig, kasseres disse Smag suppen til med lidt citronsaft og evt. salt og peber (pas på med salt da muslingerne er ret salte - justér selv efter præference).

Anretning: Anret direkte i gryden eller i store skåle/dybe tallerkener og fordel suppen over muslingerne - og pynt evt. af med dine yndlingskrydderurter - fx purløg, dild, koriander eller persille.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.