0
Blåmuslinger Indian style
Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Vask muslingerne under rindende vand, og kassér de der evt. er knækkede. Er der nogen der er åbne, bankes de let mod bordkanten - lukker de sig ikke i løbet af lidt tid, kasseres de også.

Krydderblanding: Rist alle de tørre krydderrier på en tør pande til de begynder at afgive duft og aroma – knus i en morter.

Tilbredning: I en stor gryde varmes olie op, de nyristede krydderier tilsættes sammen med revet ingefær samt hakket hvidløg, rød chili og skalotteløg. Tilsæt derefter de rensede muslinger og kokosmælken. Lad muslingerne dampe under låg i 3-4 minutter til muslingerne netop er åbne. Er der enkelte der ikke åbner sig, kasseres disse. Hak halvdelen af mynten og korianderen og tilsæt, pluk resten til at pynte. Skær gulerødderne og rødløget så tyndt som muligt, enten på en mandolin eller med en tyndskræller, og lig det i isvand i 10-15 minutter. Dræn og tør det og vend med et par dråber olie, plukket mynte og koriander - drys med nigelleafrø.

Anretning: Anret i store dybe tallerkener - først muslinger, så suppen og ovenpå ’salaten’ af urter og gulerødder.

Serveres gerne med et godt naanbrød til og drik en iskold øl eller et glas tysk riesling med en snert af sødme dertil.

Bonusinfo

Nigellafrø  der er små sorte frø er en almindelig ingrediens i Mellemøsten og Indien. De er let bitre og pebrede i smagen, og kan steges før brug for at forstærke smagen. Nigellafrø kendes også som 'jomfru i det grønne'.Nigella bruges undertiden i garam masala eller mildere retter som for eksempel kormas. I Mellemøsten og Indien tilsættes nigellafrø gerne til en brøddej før bagning.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?