0
Blåmuslinger med thaibasilikum og citrongræs

Blåmuslinger med thaibasilikum og citrongræs

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ris
1 min.
Risene

Skyl risene i rigeligt vand for at fjerne stivelsen, så risene ikke bliver grødet. Bring risene i kog i ca. 1 dl. vand pr. person med låg på. Når vandet koger, røres der én enkelt gang i risene, og der skrues helt ned for blusset. Når vandet er fordampet efter ca. 5-10 min. slukkes blusset. Lad risene hvile med låg på i 5 min. før brug.

løgcitrongræsingefærthai basilikum / holy basilgulerod
5 min.
Grøntsagerne

Pil løget, skræl guleroden og ingefæren, og skyl citrongræsset og thai basilikummen.

Hak løg, ingefær og citrongræs fint, og pil bladene fra stilken på basilikummen.

Hele blåmuslinger
15 min.
Muslingerne

Skyl muslingerne grundigt ved at gnubbe dem mod hinanden imellem dine hænder. Gør dette i en stor skål under rindende koldt vand, det sliber evt. urenheder og sand af skallerne. Kassér de muslinger, der evt. måtte være knuste, og er der nogle, der er åbne, bankes de mod bordkanten. Lukker de sig ikke i løbet af kort tid, kasseres de også.

hoisinsaucenam pla (fiskesauce)oliecitron
20 min.
Stegning

Varm en gryde op ved høj varme. Når den er rygende varm steges muslingerne i 1 tsk. olie pr. person med låg på i ca. 2 minutter. Rør undervejs et par gange. Tilsæt grøntsagerne (på nær basilikum), og lad dem stege med under omrøring i ca. 3 min. Tilsæt citronsaft, basilikum, hoisinsaucen og fiskesaucen. Rør rundt i 30 sek. og servér. 

30 min.
Anretning

Fordel risene i skåle, og anret muslingeretten henover.

Bonusinfo

Thaibasilikum ligner lidt almindelig basilikum i udseende og til dels smag, men den er noget mere spids i bladene. Den smager let sødligt, er krydret med noter af peber. Thaibasilikum er fantastisk smagsgiver i det asiatiske køkken og er nærmest uundværlig i fx thailandske retter med kokosmælk.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?