0
Blåmuslinger med thaibasilikum og citrongræs

Blåmuslinger med thaibasilikum og citrongræs

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
brune ris
1 min.
Risene

Hæld risene i en kasserolle, og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risene. Tilsæt lidt salt, kog risene i ca. 20 min., og lad dem hvile 5 min. efterfølgende. 

løgcitrongræsingefærthai basilikum / holy basilgulerod
5 min.
Grøntsagerne

Pil løget, skræl guleroden og ingefæren, og skyl citrongræsset og thai basilikummen. 

Hak løg, ingefær og citrongræs fint, og pil bladene fra stilken på basilikummen. 

Hele blåmuslinger
15 min.
Muslingerne

Skyl muslingerne grundigt ved at gnubbe dem mod hinanden imellem dine hænder. Gør dette i en stor skål under rindende koldt vand, det sliber evt. urenheder og sand af skallerne. Kassér de muslinger, der evt. måtte være knuste, og er der nogle, der er åbne, bankes de mod bordkanten. Lukker de sig ikke i løbet af kort tid, kasseres de også.

hoisinsaucenam pla (fiskesauce)olivenolie, EVOOcitron
20 min.
Stegning

Varm en gryde op ved høj varme. Når den er rygende varm steges muslingerne i 1 tsk. olie pr. person med låg på i ca. 2 minutter. Rør undervejs et par gange. Tilsæt grøntsagerne (på nær basilikum), og lad dem stege med under omrøring i ca. 3 min. Tilsæt citronsaft, basilikum, hoisinsaucen og fiskesaucen. Rør rundt i 30 sek. og servér. 

30 min.
Anretning

Fordel risene i skåle, og anret muslingeretten henover. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Thaibasilikum ligner lidt almindelig basilikum i udseende og til dels smag, men den er noget mere spids i bladene. Den smager let sødligt, er krydret med noter af peber. Thaibasilikum er fantastisk smagsgiver i det asiatiske køkken og er nærmest uundværlig i fx thailandske retter med kokosmælk.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
528 kcal
Fedt:
15,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
1,5 g
Kulhydrat:
69,9 g
heraf sukkerarter:
23,4 g
Kostfibre:
7,2 g
Protein:
24,9 g