0
Pocheret kuller i dildvinaigrette med nye danske spidskål og kartofler

Pocheret kuller i dildvinaigrette med nye danske spidskål og kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

kullerfilet uden skind
5 min.
Krydr fisken

Skær fisken i stykker på ca. 2x2 cm., krydr dem med salt, og gem dem til senere.

dildsennepcitron
10 min.
Rør vinaigretten

Hak dilden fint, og overfør den til en skål sammen med sennep, revet citronskal og citronsaft. Tilsæt 1/2 spsk. olie pr. person, rør godt rundt og smag til med salt og peber.

hærvejsostspidskål
15 min.
Steg kålen

Varm en pande op ved middelhøj varme.

Flæk kålen i 1/8 på den lange led. Steg stykkerne på den ene skæreflade i 1/2 spsk. olie pr. person med låg på i ca. 4 min., indtil de får godt med farve. Steg den skæreflade på samme måde.

Krydr kålen med revet ost, salt og peber.

25 min.
Pochér fisken

Læg fiskestykkerne i en gryde, og hæld vand i, så det lige dækker bunden.

Sæt gryden over middel varme med låg på i 3-4 min., indtil fisken lige begynder at flage.

Dræn kogevandet fra, og vend fisken forsigtigt i vinaigretten.

30 min.
Anretning

Servér fisken med kartoflerne og den stegte kål.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.

Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
489 kcal
Fedt:
18,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,9 g
Kulhydrat:
40,6 g
heraf sukkerarter:
4,4 g
Kostfibre:
6,9 g
Protein:
35,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?