Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Skær fisken i stykker på ca. 2x2 cm., krydr dem med salt, og gem dem til senere.
Hak dilden fint, og overfør den til en skål sammen med sennep, revet citronskal og citronsaft. Tilsæt 1/2 spsk. olie pr. person, rør godt rundt og smag til med salt og peber.
Varm en pande op ved middelhøj varme.
Flæk kålen i 1/8 på den lange led. Steg stykkerne på den ene skæreflade i 1/2 spsk. olie pr. person med låg på i ca. 4 min., indtil de får godt med farve. Steg den skæreflade på samme måde.
Krydr kålen med revet ost, salt og peber.
Læg fiskestykkerne i en gryde, og hæld vand i, så det lige dækker bunden.
Sæt gryden over middel varme med låg på i 3-4 min., indtil fisken lige begynder at flage.
Dræn kogevandet fra, og vend fisken forsigtigt i vinaigretten.
Servér fisken med kartoflerne og den stegte kål.
Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.
Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.
Kundekommentarer ()